fredag 11 februari 2011

Vi var inte på tårna ikväll

En minut till och vi hade vunnit matchen. Det är var faktiskt så. I slutminuterna kom vi helt plötsligt på att vi skulle skjut och då lossnade det. Vi gick från 0-4 till 3-4 under matchens sista fem minuter.

Matchen var spelmässigt annars rätt jämn. Finlandia var dock mycket effektivare i sitt spel. Man hängde med hem i försvaret och gjorde det svårt för oss med vårt ibland allt för omständiga spel. Den stora skillnaden var precis som vanligt Jere Koskenkorva. Han gjorde tre av Finlandias mål. Första var en prickskjutning via ribban eller stolpen, jag han inte se vilket. Inte mycket att göra åt i alla fall. Andra målet gör han genom att från kanten gå rätt på mål och skjuta ett svårt skott och sätta returen själv. Tredje målet han gör är liknande, han tränger sig in framför kassen, skjuter ett skott som jag räddar med axeln tror jag. Han är först på returen och sätter upp den i nättaket. Innan det målet har en kille fått stå fri framför kassen mitt i slottet och fått en passning från bakom mål. Han gjorde inget misstag utan sköt lätt in den vid bortre stolpen.

Vi är helt klart lite flata framför kassen, både vår egen och deras. Vi jobbade heller inte hem som vi borde den här matchen. Lite lojt faktiskt.

Våra mål gjordes av Lasse Karlsson och Olle Berggren som gjorde två.